Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Επιστολή του Συλλόγου στην Σύγκλητο του Πανεπιστήμιου Κρήτης (31-5-2011)

Αγαπητοί κύριοι


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου επιθυμεί να σας γνωστοποιήσει την πάγια θέση του να συνδεθεί η λειτουργία των Πειραματικών Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η θέση αυτή οφείλεται στην πεποίθηση μας ότι έτσι αναβαθμίζεται η εκπαίδευση των παιδιών μας και ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα μπορεί να μεταφέρει μέσα στο σχολείο ένα πνεύμα αφύπνισης και έρευνας προς την γνώση.

Θεωρούμε ότι η επαφή των παιδιών μας με το χώρο όπου παράγεται η γνώση μόνο όφελος μπορεί να τους δώσει. Από την δική μας πλευρά κινούμαστε πάντα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας, όμως θα θέλαμε να θεωρήσετε ότι ο χώρος του πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου είναι ένας τόπος εκπαιδευτικής άσκησης και για το Πανεπιστήμιο. Αυτό θα μπορούσε να μην αφορά μόνο τα τμήματα που έχουν εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, αλλά να αφορά και όλα τα τμήματά του. Γιατί τα όρια του σχολείου μας θα μπορούσαν να είναι χώρος υλοποίησης προγραμμάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Πολλοί γονείς που πέρασαν από τον σύλλογό μας, είχαν τη διπλή ιδιότητα του γονέα και του μέλους της τοπικής πανεπιστημιακής κοινότητας και ήταν αυτοί κυρίως που βλέποντας το θέμα με μεγαλύτερη ευρύτητα έθεσαν πρώτοι το ζήτημα της σύνδεσης του σχολείου με το Πανεπιστήμιο. Οι προσπάθειές μας μέχρι τώρα δεν ευόδωσαν για πολλούς λόγους. Τώρα όμως θεωρούμε ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να γίνει πράξη αυτό που χρόνια συζητάμε. Ως γονείς και ως μέλη της τοπικής κοινωνίας είμαστε πεισμένοι ότι η σύνδεση του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου με το Πανεπιστήμιο θα δημιουργήσει ένα ‘πρότυπο’ χώρο γνώσης και ότι μια τέτοια ενέργεια φέρνει πιο κοντά το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία του Ηρακλείου

Αν συμμερίζεστε την άποψή μας θα θέλαμε από κοινού γονείς, καθηγητές και Πανεπιστήμιο να ενεργήσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να την πραγματώσουμε.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας

Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: